J.B.V. Entre Nous

 Een gezellige club onder de dijk.


Terug naar overzicht

03-10-2015

Prolongatie titel Alex de Boer

Zaterdag 3 oktober is er om het Helders Kampioenschap Tête à Tête gespeeld.
Alle toppers van de vereniging waren aanwezig dus beloofde dat er van prima boulen te genieten viel.
En dat gebeurde ook De deelnemers waren in de voorronde verdeeld over vier poules. Hierin waren van spannende partijen te genieten en verrassende uitslagen te noteren.
De twee bovenste spelers plaatsten zich voor de kwartfinales om zo tot de finale te komen. Nadat de halve finale gespeeld waren stonden de volgende spelers in de finale. Het werd een familie finale want Alex de Boer moest tegen zijn vader Bart de Boer.
Het werd een meer dan boeiende alles wat jeu de boule te bieden heeft zat er in, goed plaats en tireer werk, ook tactisch werd er goed gespeeld Ze gaven elkaar weinig toe de verschillen in de tussenstanden scheelde het maar een punt De partij zou dan ook meer dan een uur duren.
In de zestiende menne (werpronde) was de stand 11-10 in het voordeel voor Alex de Boer zijn vader lag op punt en kon de partij uitmaken mits hij een boule kon weghalen dit lukte niet en werd het 11-11 De achttiende men bracht de beslissing een verkeerd geplaatste boule van Bart de Boer werd onmiddellijk afgestraft door Alex de Boer om vervolgens de winst naar zich toe te trekken en met 13-11 de finale won met slechts een verlies partij verlengde hij zijn titel van 2014
Bart de boer dus twee De derde plaats ging zeer knap naar Leo de HaasTerug naar overzicht