J.B.V. Entre Nous

 Een gezellige club onder de dijk.

Wedstrijdverslagen 2016


Terug naar overzicht

04-10-2016

Markeren

Markeren was het sleutelwoord bij het drielanden Jeu de Boule toernooi bij de Peelrand.Wat bedoel ik daarmee, moet het but nu wel of niet gemarkeerd worden en als die gemarkeerd is was die dan uit als de but nadat deze was opgespeeld, en op een afstand van groter als 10 meter ligt als ongeldig moest worden afgekeurd. Flinke discussies van een aantal scheidsrechters en spelers, boekjes met spelregels, de artikels 7 en 8 en nog veel meer vlogen je om de oren, er werden mails naar de Jeu de Boule bond geschreven, reglement commissies werden gebeld, om een lang verhaal kort te maken, men kwam er niet uit.55 koppels hadden zich voor dit toernooi ingeschreven, met koppels uit België en Duitsland. De meeste gastkoppels stonden met hun caravan op een speciaal gereserveerd grasveld opgesteld. Als er nie werd gebouled was het gezellig, mooie verhalen en grappen werden verteld wat de lachspieren ruimschoots prikkelde. Een van de boulers had zijn gitaar bij zich en er werd door de groep uit volle borst meegezongen, liedjes als de Nozem en de Non. De stemming zat er goed in net als de alcoholische versnapering. Uit vele caravans kwamen zakken chips, toestjes met zalm, en allerlei smeersels.
Afb. 1, Birk caravans straatje, (foto privé)
Het Boule toernooi werd georganiseerd door een nieuw team wat een heel enkele keer tot wat vertraging zorgde, maar wij geven de organisatie een 8 +. Wat jammer was dat een aantal teams tussen de wedstrijden uitgebreid gingen eten wat tot gevolg had dat andere teams lang soms heel lang moesten wachten, we zullen maar zeggen een leermoment.et Peelrand team had 100 % ingezet, de keuken en de bar waren ruimschoots open. In de keuken waren heerlijk en betaalbare lunch en diner te krijgen, werkelijk waar perfect en goed van smaak. De bar had voor heel veel boulers ook voldoende te bieden.
Op zaterdag moesten er 5 partijen worden gespeeld, zondag 2 partijen, veel partijen waren spannend. Uiteindelijk werd de finale gespeeld door een team van de Birk en Hertogstad.Onder toeziend oog van bijna alle boulers en leden van de Peelrand werd de finale gespeeld tussen Boudewijn en Jopie Moelijker van de Birk tegen Marcel Mathot en Hellen van der Wouden van Hertogstad. De teams ontliepen elkaar niet veel, dan stond de een en dan de andere weer voor. Echter het team van Hertogstad had even een zwak moment en daar profiteerde het team van de Birk goed van. Na een spannend eindspel won het team van de Birk. Bij de kantine werden de prijzen in de diverse poules bekend gemaakt.
Afb. 2, Groot deel van de leden van de Birk en de winnaars (foto privé)
Wij kunnen terug kijken op een mooie, maar bovendien spannend en sportief weekend.
In de A poule wonnen;
Ren Boudewijn en Jopie Moelijker
Francis Haalboom en Hans Wessel (8) , Joke en Cor van Aart (10), Anja en Joop van Beek (15).
In de B poule Hilde Blijham en Jacob Reinders (LBN)
In de C poule ;Bally en Klaas Kaper
Jannie Klasens en Jan Haalboom (5), Lydia en Henk Boerekamps (6), Anneke Trippenzee en Pim Elsenburg (12).
In de D poule;
Dorien Zaal en Ad van Osch.
We hebben een heerlijke week gehad en een heerlijk boule weekend.
Tekst Henk BoerekampsTerug naar overzicht