J.B.V. Entre Nous

 Een gezellige club onder de dijk.

Nieuws


Terug naar overzicht

13-08-2019

1e Keer door Fred Leurs

Eerste keer.
Via de oudgediende van het marine bedrijf zou ik voor de eerste keer gaan jeu de boules.Al was dit via de oudgediende, toch werd de organisatie aan de jeu de boules vereniging overgelaten.Om twaalf uur moesten wij aanwezig zijn. En om die tijd was ik er ook met nog enkele andere oudgediende. Helaas waren dit er veel te weinig en In het begin voelde ik mij een beetje als een kat in een vreemd pakhuis. Maar al spoedig werd ik gelijk opgenomen in de ploeg.
En daar was het dan zover. We moesten beginnen. Na het voorstellen van de medespeler en tegenstanders moest ik van start. Tjonge wat komt hier een hoop techniek bij kijken. Maar gelukkig werd mij alles superduidelijk uitgelegd gooi onderhands, rechtervoet iets naar voren. Blijf in de ring staan. Met de rechterteen wijzen naar de plaats waar de boules terecht moet komen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Of ik de eerste partij gewonnen had weet ik niet eens. Maar het was wel leuk. Na afloop naar de kantine. Ook die mocht er wezen, ruim gezellig netjes en schoon. Ook hier mag deze vereniging trots op wezen.De tweede ronde Het gooien ging al iets beter. Hier begon ik ook iets van de spelregels te begrijpen.Ik begreep hier ook pas dat je twee tegen twee speelt. Ook begon ik het spel steeds leuker te vinden.En deze ronde hebben wij ook nog gewonnen. Na afloop weer naar de kantine.De derde ronde helaas verloren maar het spel werd steeds leuker. Weer iets nieuws. Nu moesten wij met ploegen van drie personen. Dit vond ik lastig. Het feit dat je nu met twee ballen speelt maakt het (vind ik) lastiger. Nu kon je niet meer van je eerste twee ballen leren, maar alleen van de eerste. Helaas hebben wij deze pot verloren.
De derde ronde .Het ging steeds beter en het werd ook steeds leuker. Ik stond zelfs enkele malen van mezelf te kijken hoe goed mijn worpen waren. Maar ja beginnersgeluk is de wet van Murphy denk ik. Ik begon er ook steeds meer plezier aan te beleven. En ja hoor weer een pot gewonnen. Hoe is het mogelijk. Maar helaas het spel was ten einde. (dacht ik) Na afloop maar weer naar de kantine. Om nog even na te genieten.
De uitslag kwam en tot mijn stomme verbazing zat ik nog in de finale Hoe is het mogelijk. Dit had ik nooit verwacht. Maar goed ik mocht nog een keer. De finale hebben wij dik verloren. Maar als ik eerlijk mag zijn het was voor mij eigenlijk niet het belangrijkste. Ik heb een reuze naar mijn zin gehad deze middag Het was reuze gezellig en ik heb een geweldige middag gehad. Voor maar €2,00 .
En als je dan ook nog een taart wint (Die zich voortreffelijk liet smaken Kan je middag niet meer stuk.
Tot slot wil ik het bestuur van Entre Nous en ieder die aan deze middag meegewerkt heeft complimenteren voor het organiseren van deze geweldige middag.
Fred Leurs
Terug naar overzicht