J.B.V. Entre Nous

 Een gezellige club onder de dijk.

Nieuws


Terug naar overzicht

24-08-2019

Mix Kampioenschap Entre Nous

Wendy en Jan Karsten Helders Mix kampioen (ongeslagen)

Afgelopen zaterdag is er bij jeu de boules vereniging Entre Nous
om het Helder Kampioenschap Mix gespeeld,dat onder prima weersomstandigheden is gespeeld. Zestien team hadden zich hiervoor ingeschreven. Deze teams werden door loting verdeeld over vier poules.
Deze poules vormden de voorronden waarvan de eerste twee van elke poule zich voor de kwartfinales plaatsen om zo door te dringen tot de finale.
In de voorronden waren verrassende uitslagen te noteren. Hierdoor kreeg het toernooi een verrassende wending.
In de finale stonden uiteindelijk Wendy Karsten met haar vader Jan tegen over Stefan Boekel met An Freen de verrassing van de dag maar verdiend in de finale. Het werd een bizarre finale. Al gauw namen Boekel/Freen een ruime voorsprong het liep goed bij ze en bij Fam Karsten totaal niet maar bleven ondanks dat rustig.
In de vijfde menne was de tussenstand 9-3 in het voordeel voor Boekel/Freen. De daarop volgende menne was het 12-3 voor ze en leek de partij normaal gesproken gespeeld. Toch de Karstens gaven het niet op en kwamen terug op 10-12 en kon het alle kanten op het werd zelfs 12-12. En wat eigenlijk niemand meer had verwacht gebeurde, de tiende menne was het om en om wie op uit lag. Stefan Boekel en Jan Karsten hadden elk nog twee boules om te spelen
Karsten lag op uit maar werd gehaald door Stefan met zijn laatste zodat zij op uitlagen Maar Jan Karsten had nog twee boules over door een geweldige geplaatste boule trokken Wendy en Jan Karsten de winst naar zich toe met 13-12.
En werden zij ongeslagen de nieuwe mix kampioenen. Stefan Boekel en An Freen konden terug zien op een prima toernooi met hun tweede plaats. De strijd om de derde plaats ging tussen Herman Bakker met Janny Wallet tegen Jan Borst met Marion Klaassen, Bakker/Wallet wonnen deze partij met 13-3.Terug naar overzicht