J.B.V. Entre Nous

 Een gezellige club onder de dijk.

Nieuws


Terug naar overzicht

14-09-2019

Sextetten kampioenschap

Zaterdag 14 september 2019, een heerlijke nazomerdag in Den Helder; er staat weer een gezellig toernooi op de kalender van Entre Nous.
Het jaarlijks terugkerende sextettentoernooi op het Schapendijkje heeft dit jaar 6 deelnemende teams.
Gezelligheid is het meest belangrijke op deze dag, maar natuurlijk wil ieder team een gooi doen naar de leuke prijzen. Iedereen kreeg een presentje, slechts de top 3 won een grotere prijs.
Na een gratis kopje koffie of thee maken de teams zich op voor de strijd om de titel.
Elke speelronde bestaat uit een tête á tête, een doublette en een triplette partij. Er worden 5 speelrondes georganiseerd, ofwel een halve competitie. Ieder team komt elk ander team 1 keer tegen op het speelveld. 1-1 levert 2 wedstrijdpunten op, 2-2 3 punten en 3-3 levert 4 punten op. Het team met de meeste wedstrijdpunten aan het einde van de speeldag verdient de kampioenstitel. De teams zijn zeer gevarieerd van samenstelling, ook spelers van buiten club doen mee, gemixt met Entre Nous-leden.
De strijd om te titel was na 4 speelrondes nog onbeslist. 4 teams maakten nog aanspraak op de nummer 1 plaats. Alles hing af van de laatste speelronde. De verschillen tussen de nummer1 t.m. 4 in de tusenstand zijn gering. Een partij verliezen in de 5 ronde zou kunnen betekenen, dat je 4e wordt i.p.v 1e. De einduitslag van de dag lag ook zeer dicht bij elkaar. Het verschil tussen de 4e plaats en de nummer 1 was slechts 3 wedstrijdpunten, ofwel een winstpartij in de doublette kon het verschil hebben uit gemaakt. Het was een tijd geleden, dat de eindrangschikking zo dicht op elkaar zat. Het was daardoor een spannend kampioenschap.
De einduitslag: Team 5 met Nel, Alida, Riny, Coosje, Vrony en Ina werd eervol laatste, vlak achter team 4 met Marian, Folkert, Hannie, Chris, Ria en Ron. Het verschil was slechts 1 wedstrijdpunt. De vierde plaats ging naar team 3 met Leo, Marion, Roland, Christine, Sytze en Dina. Nummer 3 werd team 6 met Antoine, Dick, Leo, Henk, Marjon en Antoinette. Team 6 werd derde op onderling resultaat tegenover team 3. Beiden hadden 26 winstpunten. Tweede van dag werd team 2 met Jan, Alonzo, Erno, Herman, Bart en Cees met 27 punten. Team 2 was al 4 keer op rij kampioen geworden en werd dit jaar van de spreekwoordelijke troon gestoten door team 1 bestaande uit Maarten, René, Raymond, Jan, Rob en Guus met 29 punten. Zij mogen volgend jaar hun titel verdedigen.
Al met al een zware strijd om de titel, maar bovenal veel lol, ongedwongenheid en vriendelijkheid. Volgend jaar hopen we op meer teams. Dus kijk nu al rond voor een leuk team. Speel je in de verschillende regionale competities of een toernooitje? Maak dan ook reclame voor het sextetten toernooi voor september 2020! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ook teams van buitenaf zijn van harte welkom, natuurlijk!Terug naar overzicht